HAR NI MOTTAGIT MIN RETUR?

Så fort vi har mottagit din retur kommer du att få en returbekräftelse via mail. Det kan ta upp till 14 dagar för en retur att komma till oss och behandlas på vårt lager.

KAN JAG RETURNERA VAROR FRÅN OLIKA BESTÄLLNINGAR I SAMMA PAKET?

Det går självklart bra att lägga varor från olika beställningar i ett och samma returpaket. Det är dock väldigt viktigt att du skickar med en returnota för varje beställning, annars kan vi inte registrera dina returer. En sådan returnota finns i varje paket vi skickar ut. Om du inte hittar en returnota i ditt paket, hör av dig till info@bybellino.com så hjälper vi dig.

FÅR JAG RETURNERA REA-VAROR?

Nej. Vi tar inte emot returer på REA-varor.

HUR GÖR JAG EN RETUR?

Bybellino.com står för returkostnaden och för att göra en retur behöver du lägga dina varor i en säker förpackning (om påsen som skorna levererades i är hel kan du lägga tillbaka skolådan i den och tejpa igen ordentligt). Det medföljer en retursedel i ditt paket som du ska klistra på den förpackning du skickar tillbaka. Det är väldigt viktigt att du klistrar på retursedeln precis ovanpå den gamla fraktsedeln eftersom den nya streckkoden och returadressen måste framgå tydligt. Om Postnord inte scannar in rätt streckkod eller ser returadressen finns det risk att din retur inte kommer fram till oss. Du måste skicka tillbaka dina varor senast 14 dagar efter att du mottagit paketet. Om du har ytterligare funderingar är du välkommen att kontakta oss på info@bybellino.com.

NÄR FÅR JAG MIN ÅTERBETALNING?

Så fort du har mottagit en returbekräftelse till din e-postadress startar processen för din återbetalning. • Betalkort, 3-5 bankdagar. Återbetalningen görs till samma kort som användes vid köpet. • Direktbetalning, 3-5 bankdagar. Återbetalningen görs till samma konto som användes vid köpet. • Payson-konto, realtid. Återbetalningen görs till samma Payson-konto som användes vid köpet. • Mobil & SMS-betalning, 5 bankdagar. • Payson faktura/ Delbetalning, 7 bankdagar.

VART ÄR MITT PAKET?

Leveranstid för standardleverans är 2-5 arbetsdagar, räknat från dagen efter du lagt din beställning. Om paketet får plats i din brevlåda levereras det i första hand dit. Får det inte plats i din brevlåda hamnar paketet hos ditt utlämningsställe och du får då en sms-avisering till ditt registrerade mobilnummer.

SAKNAR DU DIN ORDERBEKRÄFTELSE?

Har du inte fått din orderbekräftelse kort efter att du gjort din order, kan det betyda att något gått fel med ditt köp. Kontakta då kundtjänst.

KAN JAG ÄNDRA ELLER TA BORT MIN ORDER?

Nej, tyvärr har vi inte möjligheten att ändra eller ta bort en lagd order. Istället får du göra en retur när varan mottagits.

ÄR MIN ORDER SKICKAD?

Så fort din beställning har behandlats av oss får du ett e-mail skickat till din angivna e-postadress.

VAD KOSTAR FRAKTEN?

Vid standardleverans kostar frakten 49 kronor.

HUR ANVÄNDER JAG MIN RABATTKOD?

Om du har en rabattkod fyller du i denna i rutan ”rabattkoder” vid betalning. Därefter dras rabatten av från varan.

KAN JAG SPÅRA MIN ORDER?

I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda spårning för ordern.

KAN JAG REKLAMERA EN FELAKTIG VARA?

Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga. Om du upptäcker fel på en vara ska du som kund kontakta vår kundtjänst så fort du upptäckt felet. Reklamationer som görs inom två månader från det att du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte har något ursprungligt fel eller är felaktig. Vi står för returfrakten för godkända reklamationer.


VART SKA JAG VÄNDA MIG OM JAG UNDRAR ÖVER NÅGOT ELLER BEHÖVER HJÄLP?

Du är välkommen att kontakta vår kundtjänst om du har några funderingar eller behöver hjälp av oss. Skicka då ett mail till info@bybellino.com så svarar vi så fort vi kan, men senast inom 24 timmar.


FORCE MAJEURE

Vi ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som vi inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem eller fel i el-/tele-/dataförbindelser. 
  • Inga produkter i varukorgen